Tudnivalók

2024.04.12. 15:56

Hétfőtől ismét jegyezhetők az adómentes kamatú Tezaur államkötvények

Agerpres

Április 15-étől, hétfőtől ismét jegyezhetők a Tezaur program keretében kibocsátott lakossági állampapírok - közölte a pénzügyminisztérium.
Az 1 és 3 éves futamidejű kötvények 6, illetve 6,85 százalékot kamatoznak.
Az anyagtalanított értékpapírok névértéke 1 lej.
Az állampapírok online megvásárlására április 15. és május 9. között van lehetőségük azoknak a magánszemélyeknek, akik regisztráltak az országos adóhatóság (ANAF) Privát Virtuális Tér (SPV - Spaţiu Privat Virtual) platformján. Emellett megvásárolhatók az államkincstár fiókjainál április 15. és május 10. között, továbbá április 15. és május 9. között a városi, április 15. és május 8. között pedig a vidéki postahivatalokban.
A kötvények évente kiszámított kamatát a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. Az értékpapírok átruházhatók, és a futamidő lejárta előtt is bármikor visszaválthatók.
A kötvényeket olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik a vásárlás időpontjában betöltötték a 18 évet. A lakossági állampapírokból származó jövedelem nem adóköteles - emlékeztetett a pénzügyminisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában