Riasztás

2024.04.23. 17:21

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el több folyó vízgyűjtő medencéjére

Illusztráció

Agerpres

Másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el kedden az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) négy megye, illetve egy elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást 12 folyó vízgyűjtő medencéjére.
A hidrológusok közlése szerint kedd este 11 órától szerda délelőtt 10 óráig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Zsil (Gorj megye), Motru (Gorj és Mehedinţi megye), Gilort (Gorj megye), Olteţ (Gorj és Vâlcea megye), Lotru (Vâlcea megye) és Olt (Vâlcea és Argeş megye) vízgyűjtő medencéjében.
Ugyanakkor kedd este 6 órától szerda délután 2 óráig elsőfokú az árvízkészültség a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben az érintett megyék): Visó (Máramaros), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Temes (Krassó-Szörény megye), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény), Zsil (Hunyad és Gorj), Motru (Gorj és Mehedinţi), Gilort (Gorj), Olt (Szeben, Vâlcea és Argeş), Olteţ (Gorj és Vâlcea), Argeş, Dâmboviţa (Argeş és Dâmboviţa), Ialomiţa (Dâmboviţa és Prahova), Prahova, Teleajen (Prahova).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában