Maros megye

2024.04.10. 16:35

Drogkereskedelem miatt tartóztattak le egy rendőrt; a megyei rendőrség elhatárolódik az esettől

Illusztráció

Agerpres

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy marosvásárhelyi rendőrt és egy másik gyanúsított személyt drogkereskedelem miatt. A Maros megyei rendőrség szerdai közleményében hangsúlyozta, hogy minden törvénybe ütköző cselekedettől elhatárolódik.
A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) marosvásárhelyi ügyészei április 9-én elrendelték két gyanúsított őrizetbe vételét és egy személy hatósági felügyelet alá helyezését kábítószer-birtoklás, -kereskedelem és -fogyasztás miatt. A letartóztatott személyek egyike rendőr.
A nyomozati anyagból kiderül, hogy a gyanúsítottak 2023 májusa és 2024 áprilisa között magas kockázatú drogokat (a kristályként ismert 3-CMC szert) és más tudatmódosító szereket birtokoltak és adtak el, vagy ajánlottak fel fogyasztásra Maros megyei személyeknek. A kedden 12 helyszínen végzett házkutatások során kristályt, kábítószerek nyomat viselő tárgyakat és egyéb bizonyítékokat gyűjtöttek be az ügyészek. A két őrizetbe vett személyt szerdán 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a Maros megyei törvényszék - tájékoztatott szerdán a DIICOT marosvásárhelyi irodája.
A Maros megyei rendőrség szerdán közölte, hogy az alkalmazásában álló rendőrt a nyomozóhatóságok rendelkezésére bocsátották, és a bűntetőeljárás alakulásának függvényében meg fogják hozni a további törvényes intézkedéseket.
A közleményben rámutat ugyanakkor, hogy az április 9-ei bevetés a megyei rendőrség támogatásával zajlott, és hangsúlyozza, hogy elhatárolódik minden törvénybe ütköző cselekedettől és ezek elkövetőitől.
'Függetlenül a törvénytelenségeket elkövető személy jogállásától, a törvényben előírt valamennyi intézkedést megtesszük ellene' - szögezi le a megyei rendőrség, nyomatékosítva ugyanakkor, hogy az igazságszolgáltatás érdekeit szolgálva támogatni fog minden büntetőeljárással kapcsolatos tevékenységet, mivel elsődleges célja, hogy kizárólag feddhetetlen rendőrökkel dolgozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában