Felszólalás

2024.04.23. 09:03

Dan Barna: Iohannis egy párnával megfojtotta és a PSD ágya alá dobta a PNL-t

Illusztráció

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke, Dan Barna hétfőn Ploieşti-en kijelentette, hogy 'Klaus Iohannis egy párnával megfojtotta' és a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'ágya alá dobta' azt a Nemzeti Liberális Pártot (PNL), amelyben hittek a demokrácia és Románia európai integrációjának hívei.
A politikus az Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) Prahova megyei helyhatósági jelöltjeit bemutó rendezvényen szólalt fel.
Kifejtette: a választóknak azt az üzenetet kell közvetíteni, hogy ne hagyják magukat ismét becsapni a PSD és a PNL által. Megjegyezte, hogy a PNL 'egy olyan párt, amelyik már nem létezik'.
Beszédében emlékeztetett arra, hogy a szociáldemokraták eddig már a liberálisok közel 200 polgármesterét csábították el, és ez a folyamat még nem állt le. 'Minden PNL-re adott szavazat a PSD-re és Marcel Ciolacura adott szavazatot jelent. (...) Az a PNL már meghalt, amelyben hittek a demokrácia, a szabadság és Románia európai integrációjának hívei. Iohannis egy párnával megfojtotta és a PSD ágya alá dobta ezt a pártot' - fogalmazott Barna, aki szerint az Egyesült Jobboldali Szövetség jelenti a reményt az idei választásokon.
Az USR alelnöke bírálta a kormányt, amiért hónapok óta Romániában a legmagasabb az infláció az EU tagállamai közül. Szerinte a hatalmon lévő koalíció fokozatosan átveszi a fehérorosz kormányzati modellt, oltalmazza a szerencsejátékipart, megadóztatja a betegeket és megkönnyíti a fatolvajok dolgát. Hozzátette, hogy a választások összevonásának egyetlen célja a PNL megmentése volt. 'Ez a párt már nem létezik, mert az igazi liberalizmust mára már egyedül (...) az Egyesült Jobboldal Szövetség képviseli' - jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában