Sztrájk

2024.04.02. 14:09

Ciolacu: Ha a postások általános sztrájkja miatt nem kézbesítik a nyugdíjakat, az igazgatónak mennie kell

Illusztráció

Agerpres

Ha nem kézbesítik a nyugdíjakat a postások általános sztrájkja miatt, a vállalat vezetőjének távoznia kell tisztségéből - nyilatkozta kedden a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos politikai tanácsának ülése után nyilatkozott az újságíróknak. Többek között arról faggatták, hogy van-e esély a postai alkalmazottak bérének növelésére, tekintve, hogy sokan közülük általános sztrájkba léptek az alacsony fizetések miatt. A kormányfő rámutatott, hétfő este is tárgyalt a témáról az illetékes miniszterrel és a Román Posta vezetőjével, utasította őket, hogy mielőbb találjanak megoldást a problémákra. „Ha az általános sztrájk miatt nem kézbesítik a nyugdíjakat, azt hiszem, az igazgatónak távoznia kell a vállalat éléről” - fogalmazott.
A postai alkalmazottak sztrájkja hétfő reggel kezdődött. A Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének (SLPR) elnöke, Ionel Oţelea azt mondta, mintegy 8 ezer postás sztrájkolt az ország 30 megyéjében a hétfő reggeli órákban. Emlékeztetett arra, hogy a SLPR országosan reprezentatív szakszervezet ugyan, de nincs jelen az összes megyében. Hozzátette, hogy az általános munkabeszüntetés a kollektív munkaszerződés aláírásáig és a bérkövetelések teljesítéséig tart. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában