Kórházépítés

2024.04.10. 13:55

Alexandru Rafila szerint egyetlen összeg sem fog elveszni a kórházakra szánt PNRR-alapból

Forrás: Mediafax

Agerpres

Alexandru Rafila szerdán kijelentette, hogy az országos helyreállítási tervből (PNRR) kórházépítésre szánt pénzalapot maradéktalanul fel fogják használni.
Rafila egy tuberkulózis-diagnosztikai, -kezelési és -kutatási központ építéséről szóló sajtótájékoztatón vett részt, amelyen kifejtette, vannak települések, ahol nem valósították meg az országos helyreállítási terv keretében vállalt beruházásokat. Ezek a pénzek azonban nem vesznek el, hanem átcsoportosítják őket más projektekhez. Erre már csak azért is szükség van, mert sok esetben a munkálatok mai ára már meghaladta a megvalósíthatósági tanulmány készítésekor becsült összeget - magyarázta Rafila, hangsúlyozva, hogy 'egyetlen összeg sem fog elveszni' a helyreállítási alapból.
Emlékeztetett ugyanakkor, hogy jelenleg több tucat kórház építésén vagy felújításán dolgoznak országszerte.
A kórházi fertőzésekkel kapcsolatban Rafila azt mondta, több kórház mikrobiológiai laboratóriumot hoz létre, hogy helyben tudják kimutatni egyrészt a többszörösen ellenálló baktériumokat, másrészt az esetleges fertőzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában