Kihallgatás

2024.04.19. 12:01

A korrupcióellenes ügyészségen hallgatják ki a Călăraşi megyei tanácselnököt

Fotó:

Agerpres

Korrupcióellenes ügyészek hallgatják ki Vasile Iliuţă Călăraşi megyei tanácselnököt pénteken. Mihai Stanciu, a DNA Konstanca megyei irodájának vezetője arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy Vasile Iliuţának egyelőre nincs semmiféle minősége a vizsgált ügyben. A DNA múlt hónapban házkutatást tartott a Călăraşi megyei tanács székházában, dokumentumokat és mobiltelefonokat foglalva le.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) Călăraşi megyei szervezetét is vezető Vasile Iliuţă ellen több büntetőeljárás is zajlik. Március 22-én azt írta a Facebook-oldalára, hogy hisz az igazságszolgáltatásban.
Bejegyzésében felidézte, hogy a 2020-as helyhatósági választások előtt hat hónappal szintén eljárás indult ellene, ebben az ügyben 2023. november 20-án alapfokon felmentő ítéletet mondott ki a bukaresti törvényszék, de még ugyanazon a napon újabb büntetőügyben idézték be kihallgatásra. „Két napja bejelentettem, hogy újabb mandátumra pályázom a Călăraşi megyei tanács élén. Tegnap házkutatást tartottak Călăraşi-ban. Egy újabb ügyben” - írta márciusi bejegyzésében a tanácselnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában