Figyelmeztetés

2024.04.08. 12:22

A hegyimentők a viperák megjelenésére figyelmeztetnek a Kis-Beszterce csúcs környékén

Illusztráció

Fotó: Felix Reimann

Agerpres

A Beszterce-Naszód megyei Salvamont hétfőn figyelmeztette a Kelemen-havasokba készülő turistákat, hogy a meleg idő miatt a Kis-Beszterce csúcs környékén már megjelentek a viperák. A hegyimentők fokozott óvatosságra intik a túrázókat, figyelmeztetve őket arra, hogy tartsák tiszteletben a természetet és az élővilágot.
„A viperák csodálatos teremtmények, de veszélyesek, és a velük való találkozás óvatosságot és az élőhelyük tiszteletben tartását igényli. Javasoljuk, hogy tartsanak biztonságos távolságot a kígyóktól, ne zavarják meg és semmiképp ne provokálják őket. A turisták biztonsága és a természet védelme abszolút prioritást élvez. Kérjük, hogy mindezek figyelembe vételével tervezzék meg kirándulásaikat, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket a nemkívánatos incidensek elkerüléséért” - olvasható a Beszterce-Naszód megyei Salvamont Facebook-oldalán.
A Kis-Beszterce (Vf. Bistricior) a Kelemen-havasok 1990 méter magas hegycsúcsa. A legnépszerűbb túraútvonal a csúcsra Kolibica faluból, a tó végéből indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában