Fehér megye

2024.03.14. 09:24

Ötéves gyermekkel rekedt a hóban egy család terepjárója, hegyimentők siettek a segítségükre

Forrás: Facebook/Serviciul Public Judetean Salvamont Alba

Agerpres

A hóban rekedt egy család terepjáró autójával a Kudzsiri-havasokban. A két szülőből és egy 5 éves gyermekből álló család a hegyimentők segítségével jutott vissza a szállásukul szolgáló panzióba csütörtökre virradóan, az autó egyelőre a hóban maradt.
Cristian Nitescu, a Fehér megyei Salvamont képviselője közölte, szerda este 23 órakor értesítették kollégáit, hogy egy család - két felnőtt és egy 5 éves gyermek - terepjáró autójával olyan útra hajtott a Kudzsiri-havasokban, amely télen le van zárva a forgalom előtt, és elakadt a hóban.
A hegyimentők motoros szánokkal indultak a bajbajutott család után, kimentették és a panzióba szállították őket. Az akció két órán át tartott. Az autót egyelőre nem sikerült elmozdítani, a következő napokban tervezik elvontatni.
A Salvamont képviselője az eset kapcsán arra kéri a kirándulókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a tervezett útvonalról, és mérjék fel a téli hegyvidéki kirándulások kockázatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában