Tájékoztató

2024.03.18. 12:10

Natalia Intotero: áprilisban széleskörű drogfogyasztás elleni kampányt tartunk az egyetemi központokban

Forrás: Facebook/Natalia Intotero

Agerpres

Natalia Intotero családügyi miniszter ma bejelentette, hogy széleskörű drogellenes tájékoztató kampányt indítanak jövő hónapban az ország 20 egyetemi központjában.
A Foksányban sajtótájékoztatót tartó tárcavezető szerint az uniós alapokból az ifjúság éve keretében finanszírozott kampány április elsején kezdődik és a hónap végéig tart.
"Az eddigi legnagyobb prevenciós kampányt indítjuk útjára a kábítószer-használat és a függőség más formáinak megelőzésére, illetve a családon belüli erőszak és az emberkereskedelem ellen. Jelen leszünk Románia mind a 20 egyetemi központjában" - számolt be a miniszter.
Intotero szerint a kampányt a Legfelsőbb Védelmi Tanácshoz (CSAT) tartozó minisztériumok támogatásával fogják végrehajtani.
A családügyi miniszter azt is elmondta, hogy a kampányban az orvosi, a szociális munkás és a pszichológia karok hallgatói vesznek részt, de olyan fiatalok is, akiknek sikerült leküzdeniük a függőségi problémáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában