Szatmár megye

2024.03.04. 10:16

Mintegy 30 óra a kamionok várakozási ideje a halmi határátkelőnél

Illusztráció

Agerpres

Ukrajnába tartó kamionok százai várakoznak az ellenőrzésre a Szatmár megyei Halmi határátkelőjénél, ahol hozzávetőlegesen 30 óra a várakozási idő a teherforgalom esetében.
A határrendészeti felügyelőség applikációja szerint a halmi határátkelőnél két sávon zajlik a kamionok kiléptetése és 1740 perc a várakozási idő, míg a petei átkelőnél 300 perc.
A máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szombati közlése szerint a torlódásokat a lengyelországi tüntetések idézték elő, ezek miatt ugyanis az Ukrajnával közös egyes határátkelőhelyeket lezárták, így az Ukrajnába tartó teherautósok egy része Románián át próbálja meg elérni úti célját.
Azt is közölték, hogy a halmi határátkelőnél a kamionok ellenőrzése a maximális kapacitáson zajlik, a teherforgalom számára fenntartott valamennyi sávot megnyitották, mivel azonban Ukrajna nem uniós tagállam, az ellenőrzés lassabban halad.
Az 1C jelzésű országúton várakozó kamionok megnehezítik a forgalmat a határátkelő szomszédságában levő településeken is - olvasható még a tájékoztatásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában