Adóhatóság

2024.03.14. 12:17

Kormányfő: A csalás és az adócsalás elleni küzdelemben összehangolt irányításra van szükség

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő csütörtökön kijelentette, hogy a csalás és az adócsalás elleni küzdelemben összehangolt irányításra és mindenekelőtt 'világos jövőképre' van szükség.
Emiatt a kormány kiemelt prioritásként kezeli az adóhatóság (ANAF) átszervezését, mivel ez az intézkedés növelheti az adóbehajtás hatékonyságát - mondta a miniszterelnök a kormányülés kezdetén.
'Elköteleztük magunkat, hogy 32 évnyi várakozás után modernizáljuk, digitalizáljuk az adóhatóságot, hogy jobb szolgáltatásokat biztosítsunk minden állampolgár számára' - fogalmazott Ciolacu.
Marcel Boloş pénzügyminiszter beszámolója szerint három intézkedéscsomagot készítettek elő az ANAF átszervezésére. Ezek közül az egyik a gazdasági jogsértéseket megelőző és feltáró megyei területi irodák 2025. január elsejei megnyitását célozza, a másik az ANAF anyagi erőforrásaira vonatkozik a hatákonyság növelése érdekében. A harmadik intézkedéscsomag a Kiemelt Adózók Főigazgatósának decentralizálását veszi célba, hogy az adóellenőrzéseket nagyobb operativitással lehessen végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában