Tájékoztatás

2024.03.25. 12:59

Klaus Iohannis idén három rendezvény fővédnökségét vállalta el

Agerpres

Klaus Iohannis államfő 2024-ben három rendezvénynek lesz a fővédnöke: a szászok nemzetközi találkozójának, a segesvári ProEtnica interkulturális fesztiválnak és az Astra Filmfesztiválnak - tájékoztatott hétfőn az Államelnöki Hivatal.
A szászok nemzetközi találkozóját augusztus 2-4. között tartják Nagyszebenben, mottója 'Heimat ohne Grenzen', azaz 'Haza határok nélkül'. A rendezvény szervezői az Erdélyi Szászok Demokratikus Fóruma, a romániai evangélikus egyház, a Németországban, Ausztriában, Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban élő erdélyi szászok egyesületei, célja pedig a romániai német kisebbség kulturális örökségének népszerűsítése.
A huszadik kiadásához érkezett segesvári ProEtnica interkulturális fesztivált augusztus 28. és szeptember 1. között szervezik meg, helyszíne az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó segesvári vár lesz. A romániai nemzetiségek és kultúrák találkozóját a segesvári interetnikai nevelési központ szervezi a kormány interetnikai kapcsolatokért felelős osztálya és a kulturális minisztérium támogatásával.
Az antropológiai Astra Filmfesztivál harmincegyedik kiadása, illetve az Astra Film Junior október 20-27. között zajlik Nagyszebenben az Astra Film Alapítvány szervezésében. A dokumentum- és antropológiai filmek készítőinek hagyományos találkozója és az Astra Film Junior jó alkalom a közönség tájékoztatására kortárs társadalmunk realitásairól - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában