Kormánykoalíció

2024.03.05. 09:35

Ciucă: A PNL nem teheti meg, hogy ne indítson saját jelöltet az államelnök-választásokon

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem teheti meg, hogy 'félreálljon' és ne indítson saját jelöltet az államelnök-választásokon - jelentette ki hétfő este a Digi24-nek nyilatkozva Nicolae Ciucă.
A PNL elnökét arról kérdezték, hogy lesz-e közös államfőjelöltje a kormánykoalíció két pártjának.
A politikus kifejtette, hogy a Nemzeti Liberális Párt idén ünnepli alapításának 149. évfordulóját, és az idők folyamán meghatározó módon járult hozzá a román nemzet fejlődésének fontos történelmi pillanataihoz. Szerinte ez a történelmi örökség a PNL-t arra kötelezi, hogy 'ne álljon félre', hanem indítson saját jelöltet az államelnök-választásokon.
Ciucă kijelentette, nem tudja, hogy mi késztethetné a liberálisokat az álláspontjuk megváltoztatására.
Arra kérdésre, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu gyakorol-e nyomást a PNL-re a közös államfőjelölt kérdésében, a volt kormányfő azt válaszolta: a koalíción belül vannak viták, és a felekre nehezedő nyomást minden esetben csökkentik a tárgyalások folyamán felhozott érvek. Magyarázata szerint mindkét fél meg akarja őrizni az ideológiai identitását a koalícióban, olyan körülmények között is, hogy az ország stabilitása érdekében egy közös politikai konstrukcióra vállalkoztak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában