Megbeszélés

2024.03.14. 11:29

Ciolacu: A Verespatak-perben az ügyvédek néha még a korábbi miniszterelnökök döntéseivel szemben is harcoltak

Agerpres

A Verespatak-pert megnyerő ügyvéd- és szakértőcsapattal találkozott csütörtökön a Victoria-palotában a miniszterelnök. Marcel Ciolacu a kormányülés kezdetén számolt be erről.
'A mai ülés előtt meghívtam a román kormányhoz a Verespatak-ügyet Románia javára megnyerő ügyvédcsapatot. A romániaiak nevében megköszöntem nekik azt, ahogy harcoltak ebben a perben a tárgyalás nehéz évei alatt, néha még a korábbi miniszterelnökök döntéseivel szemben is. Meggyőződésem, hogy minden román állampolgár büszke arra, mint ahogy én is az vagyok, hogy ilyen világszínvonalú szakembereink vannak. Még egyszer tolmácsolom ügyvédeinknek a román kormány és a romániaiak háláját a győzelemért' - mondta a kormányfő.
A Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjának (ICSID) választottbírósága pénteken közölte, hogy a román államnak adott igazat a verespataki bányaprojekt meghiúsulása miatt a Gabriel Resources által indított kártérítési perben. A döntés értelmében Romániának nem kell kártérítést fizetnie a pert kezdeményező Gabriel Resources Ltd. és Gabriel Resources (Jersey) vállalatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában