Megbeszélés

2024.03.14. 09:29

A Victoria-palotában fogadja Marcel Ciolacu a Verespatak-pert megnyerő ügyvéd- és szakértőcsapatot

Agerpres

A Verespatak-per megnyerésében közreműködő szakértő- és ügyvédcsapattal találkozik csütörtökön a Victoria-palotában Marcel Ciolacu miniszterelnök.
Ciolacu hétfőn már közölte egy Facebook-bejegyzésben, hogy a kormánypalotába fogja invitálni azt az ügyvédekből, jogászokból és szakértőkből álló munkacsoportot, amely megnyerte a Verespatak-pert. 'Ők azok, akik megmutatták, mit jelent valóban megmenteni Romániát' - írta akkor a kormányfő.
A Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjának (ICSID) választottbírósága pénteken közölte, hogy a román államnak adott igazat a verespataki bányaprojekt meghiúsulása miatt a Gabriel Resources által indított kártérítési perben. A döntés értelmében Romániának nem kell kártérítést fizetnie a pert kezdeményező Gabriel Resources Ltd. és Gabriel Resources (Jersey) vállalatnak, sőt utóbbiak kötelesek megtéríteni a perköltségeket az államnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában