Látogatás

2024.03.19. 14:01

A craiovai Ford-üzemet látogatta meg a környezetvédelmi miniszter a Plusz Roncsautóprogram elindításának napján

Forrás: Facebook/Ministerul Mediului

Agerpres

A craiovai Ford-üzembe látogatott kedden a Plusz Roncsautóprogram elindítása alkalmából a környezetvédelmi miniszter. Mircea Fechet a sajtónak elmondta, hogy nagyra értékeli a Ford Romániában végrehajtott beruházásait és a craiovai gyárban alkalmazott technológiát. Közlése szerint a Plusz roncsautóprogram költségvetését azért is emelték meg idén az egymilliárd lejes rekordösszegre, mert hamarosan elhagyja az üzem kapuját az első Romániában gyártott elektromos autó.
Ezt a miniszter fantasztikus hírnek nevezte. „Ez nemcsak tisztább levegőt és kevesebb károsanyag-kibocsátást jelent, hanem azt is, hogy a Plusz Roncsautóprogramra fordított pénz Romániában marad. Rendkívül fontos, hogy ez a pénz ne kerüljön külföldre” - jelentette ki.
Fechet emlékeztetett arra, hogy eddig a Plusz Roncsautóprogramon keresztül az állam több mint 38 ezer elektromos autó beszerzését támogatta. Szerinte a program idén is népszerű lesz. Ezt arra alapozta, hogy az elmúlt években elektromos autók eladása folyamatosan nőtt Romániában, a múlt évben forgalomba írt környezetkímélő járművek száma már elérte a 11 ezret. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában