Tarlótűz

2024.02.07. 12:09

Több mint ezer hektáros területet érintettek az elmúlt 24 órában az ellenőrizetlen égetések

Forrás: IGSU

Agerpres

Összesen több mint ezer hektáros területet érintettek az elmúlt 24 órában az ellenőrizetlen égetések (tarlóégetés, száraznövényzet- vagy szemétégetés) - közölte a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).
Az IGSU szerdai tájékoztatása szerint a katonai tűzoltókat összesen 234 tűzesethez riasztották az elmúlt nap. Ebből 153 ellenőrizetlen tarlóégetés, száraznövényzet- vagy szemétégetés volt, az érintett terület 1121 hektárt tett ki.
A közleményből az is kiderül, hogy a rohammentős egységeknek 1285 bevetésük volt az elmúlt 24 órában, amelyek során 1304 személynek nyújtottak sürgősségi egészségügyi ellátást.
Kedden öt figyelmeztető üzenetet küldtek a hatóságok a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren keresztül, az esetek többségében veszélyes állatok jelenlétére figyelmeztettek Bákó, Brassó és Kolozs megyében.
Az IGSU közleményében emlékeztet, hogy a tarló, a tőzeg, nád, a bokrok és a füves növényzet égetését tiltó törvényi rendelkezések be nem tartása szabálysértésnek minősül, és magánszemélyek esetében 7500 és 15.000 lej közötti, jogi személyek esetében pedig 50.000 és 100.000 lej közötti bírsággal büntetendő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában