Adatok

2024.02.20. 09:09

Több mint 200 ezer daganatos beteget tartanak számon Romániában

Illusztráció

Agerpres

Jelenleg több mint 200 ezer daganatos beteget tartanak számon Romániában - nyilatkozta hétfőn az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke. Valeria Herdea szerint az összesen 207.722 betegből 2700 gyermek. „Ezek drámai adatok a lakosság egészségi állapotáról” - fogalmazott.
A betegszabadságok kifizetésével kapcsolatban a CNAS elnöke azt mondta, az elmaradt öszegeket részletekben fogják kifizetni, mert másképp nem lehet. „A pénzügyminisztériummal való megállapodás alapján az év végéig havonta törlesztünk majd egy bizonyos százalékot” - szögezte le. Herdea szerint a családorvosi rendelők ellenőrzése a végéhez közeledik, és 1 százalék alatti a visszaélések aránya. A CNAS elnöke arról is tájékoztatott, hogy március 1-től tájékoztató kampányt indítanak a betegek körében, "hogy mindenki megértse: a biztosítotti jogviszony jogokkal és kötelezettségekkel is jár".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában