Egyeztetés

2024.02.21. 10:58

Szerda este jelentik be a PSD és a PNL vezetői a 2024-es választások megszervezésével kapcsolatos döntésüket

Illusztráció

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetői szerdán 19 órakor ismertetik az idei választásokkal kapcsolatos döntésüket, miután a két alakulat vezetőtestülete jóváhagyja az erre vonatkozó stratégiát.

Agerpres

Ezt a két kormánypárt képviselője, Rareş Bogdan és Mihai Tudose jelentette be a Victoria-palotában tartott szerda reggeli egyeztetéseket követően.
A nemzeti liberális párti Rareş Bogdan elmondta, "komoly és mélyreható" tárgyalást folytattak, és abban állapodtak meg, hogy mindkét alakulat megvitatja a tervet a vezető testületben.
A PSD-t képviselő Mihai Tudose rámutatott, egy felmérés szerint a romániaiak 60 százaléka támogatja a választások összevonását, "és ennél is nagyobb a kormányzás folyamatosságát, koherenciáját és a stabilitást támogatók aránya".
A két politikus nem kívánt további részletekbe bocsátkozni ezzel kapcsolatban, azt mondták, előbb párttársaikkal kell egyeztetniük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában