DIICOT

2024.02.07. 17:53

Őrizetbe vették azt a két férfit, akik rabszolgasorban tartottak hat személyt Giurgiu megyében

Agerpres

Őrizetbe vette szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) azt a két Giurgiu megyei férfit (apát és fiát), akiket azzal gyanúsítanak, hogy rabszolgasorban tartottak hat fogyatékkal élő személyt.
A DIICOT az előzetes letartóztatásukat indítványozza a bíróságnak.
A nyomozók szerint a gyanúsítottak 2021 óta tartotta rabszolgasorban a hat embert, akiket fizikai munkára kényszerítettek, kihasználva az anyagi kiszolgáltatottságukat és azt, hogy a súlyos fizikai és mentális állapotuk miatt képtelenek védekezni vagy akaratukat kifejezni.
A gyanúsítottak az ügyészek szerint visszatartották a sértettek iratait, hogy ellehetetlenítsék távozásukat, és arra kényszerítették őket, hogy a háztartásban különböző munkákat ingyen végezzenek. Még napi élelmet, megfelelő szállást és minimális higiéniai feltételeket sem biztosítottak számukra.
A két férfi otthonában tartott keddi házkutatás során a nyomozók két sértettet nagyon rossz higiéniai körülmények között találtak, és nyilvánvaló volt, hogy fizikai és pszichikai problémákkal küzdenek. Ugyanakkor megtalálták és lefoglalták a személyazonossági okmányaikat is, más bizonyítékok mellett.
Rendőrségi források szerint a két gyanúsított Gostinari településen él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában