Választások

2024.02.08. 10:04

Marius Budăi: A választások összevonása növelné a szavazói kedvet, ami a demokrácia javát szolgálja

Agerpres

Marius Budăi képviselő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Botoşani megyei szervezetének ügyvezető elnöke azt nyilatkozta szerdán az AGERPRES-nek, hogy szerinte a demokrácia javát szolgálná az európai parlamenti választások összevonása a helyhatóságival.
Kifejtette, az EP- és az önkormányzati választásokat az Európai Unió több országában is azonos időben tartják, olyan országokban, ahol 'a demokrácia nem halt meg'.
'A demokrácia nem halt meg sem Németországban, sem Olaszországban, sem Belgiumban, sem Írországban, sem más uniós országokban, ahol összevonják a helyhatósági választásokat az európai parlamenti választásokkal' - jelentette ki Budăi, utalva arra, hogy az AUR szerda esti tüntetésein több városban a demokrácia 'eltemetését' mímelve fejezték ki az összevont választások terve iránti nemtetszésüket az ellenzéki párt tagjai és szimpatizánsai.
A PSD-s képviselő azt mondta, aki tiltakozik a választások összevonása ellen, az 'lenézi' a választópolgárokat, azt feltételezi róluk, hogy nem elég intelligensek ahhoz, hogy különbséget tudjanak tenni az EP-választások és a helyhatósági választások között.
Valójában az összevonás nagyobb szavazói kedvet eredményezne, ami a demokrácia javát szolgálja és a választott képviselők legitimitását növeli - vélekedett Budăi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában