Baleset

2024.02.26. 12:06

Kivizsgálást indított a rendőrség, miután egy autós elütötte Novák Eduárd fiát kerékpározás közben

Forrás: Eduard Novak/ Facebook

Agerpres

Elütötte egy autó szombaton a 12-es országúton kerékpározó Novák Edvárdot, Novák Eduárd volt sportminiszter fiát. A 19 éves fiatalember megsérült, kórházba szállították.
A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint szombaton 14:30-kor értesítették a balánbányai rendőrséget, hogy Csíkszentdomokosnál egy autó elütött egy kerékpárost.
A helyszínre kiszálló rendőrség megállapította, hogy a sofőr 27 éves, helybéli férfi, aki eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy Gyergyószentmiklóstól Csíkszereda irányába kerékpározó fiatalembert.
Mint kiderült, a sérült Novák Eduárd volt sportminiszter 19 éves fia.
A rendőrök a sofőrt is, a kerékpárost is megszondáztatták, az eredmény szerint egyikük sem fogyasztott alkoholt.
A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított kivizsgálást.
Az esetet a Facebookon kommentálta a volt sportminiszter.
"A kerékpározás Romániában extrém sport. Ma Edvárd fiammal edztem, aki egy autóbalesetet szenvedett. Szerencsére a kézfeje tört el amelyet a csíkszeredai orvosok szakszerűen, gyors műtéti beavatkozással megoldottak. Néhány évvel ezelőtt Edmonddal is ugyanez történt, szerencsére felépült. A román utak rendkívül veszélyesek, az autóvezetők dühösek, agresszívak, nulla törődés a közlekedő partnerekkel. Meg kellene osztoznunk az utakon a kerékpárosokkal, motorosokkal, de nem tesszük. Hogyan tudjon egy kerékpáros magas szinten teljesíteni , amikor nincs hol edzeni, nincs pénz felszerelésre, de még az életedet is kockáztatod... ezt nehezen értem. A hatóságok örülnek, amikor az érmek hazajönnek, de a sportolók az ország útjain uralkodó káosz áldozatai. Talán itt az ideje, hogy a közlekedési rendőrség tájékoztató és figyelemfelhívó kampányt indítson a járművezetők számára. Kész vagyok segíteni, részt venni, mindent megtenni, amit emberileg megtehetek, hogy azokat, akik teljesítményből, hobbiból vagy kényszerből kerékpároznak, ne legyenek többé áldozatok" – olvasható Novák Eduárd bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában