Rndőrség

2024.02.13. 17:01

Hivatalból büntetőeljárást indított a rendőrség az iskolában könnygázt alkalmazó fiú ellen

Illusztráció

Agerpres

Közrendháborítás, veszélyes tárgyak jogtalan használata és ütlegelés vagy más erőszakos tettek gyanújával hivatalból büntetőeljárást indított a rendőrség a társai ellen könnygázspray-t használó 15 éves bukaresti tanuló ellen.
A fővárosi Dimitrie Leonida szakközépiskola tanulója az oktatási intézmény bejáratánál és bent az épületben is használta a könnygázspray-t, miután szóváltásba keveredett egyik iskolatársával. Az incidenst követően az iskola több tanulója rosszul lett, a helyszínre érkező mentősök 29 diákot megvizsgáltak, 25-öt kórházba szállítottak. Az ügyet a rendőrség iskolabiztonságért felelős osztálya vizsgálja ki a fővárosi második kerületi ügyészség irányításával - közölte a rendőrség.

Az ügyben belső vizsgálatot indított a bukaresti második kerületi Dimitrie Leonida szakközépiskola vezetősége is - jelentette be a fővárosi tanfelügyelőség. Elena Ştefan kommunikációért felelős tanfelügyelő az AGERPRES-nek elmondta, az iskola vezetősége értesítette őket, hogy az egyik kilencedik osztályos diák könnygázspray-t használt az intézményben, és 25 tanulót rosszulléttel kórházba szállítottak. További nyolc, a mentősök által a helyszínen megvizsgált diák megtagadta a kórházba szállítást. A beutalt diákokat a Grigore Alexandrescu kórház toxikológiai osztályán ápolják. Az épület földszintjéről összesen 91 diákot evakuáltak ideiglenesen.
A tanfelügyelő szerint a rendőrségi nyomozással párhuzamosan a tanintézet vezetősége is vizsgálatot indított, és ennek eredményének függvényében döntik el, milyen szankcióban részesítik a diákot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában