Fogadóóra

2024.02.07. 14:52

George Simion: A parlament épülete előtt fogják megtartani fogadóóráikat az AUR képviselői

Agerpres

A parlament épülete előtt fogják megtartani fogadóóráikat a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselői, mert nem fogadhatnak többé meghívottakat az irodáikban - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján George Simion pártelnök.
A politikus szerint a parlament vezetősége AUR frakciójának internet-hozzáférését is korlátozta. 'A Szociáldemokrata Párt így képzeli el a demokráciát és így irányítja ennek az intézménynek a munkálatait. Nem gond, mi alkalmazkodunk' - jegyezte meg.
A képviselőház házbizottsága február elsején egyöntetű szavazattal eldöntötte, hogy ideiglenesen megtiltják az AUR-frakció meghívottjainak belépését a parlament épületébe. Alfred Simonis házelnök a szankciót azzal indokolta, hogy egy nappal korábban az ellenzéki alakulat tiltakozást szervezett a két kormánypárt frakciójának ülésterme előtt, amelyen közel kétszáz személy vett részt: az AUR képviselői és a frakciójuknak dolgozó parlamenti alkalmazottak mellett a meghívottjaik is.
'Maholnap arra ébredünk, hogy 1000 embert hoznak be az épületbe, és forradalmat robbantanak ki' - jegyezte meg Simonis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában