Szenátus

2024.02.05. 16:28

Elhalasztották a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás járulékkötelezettségét is előíró rendelet megvitatását

Agerpres

Egy héttel elhalasztotta hétfőn a szenátus munkaügyi bizottsága a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás járulékkötelezettségét is előíró 2023/115-ös sürgősségi rendelet megvitatását.
A szenátus védelmi bizottságának elnöke, Nicoleta Pauliuc korábban bejelentette, hogy a nemzeti liberális párti frakció nevében benyújtott egy módosító javaslatot a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás 10 százalékos adójának eltörléséről. Elmondta, hogy a PNL tervezete a gyermeknevelési díj és a gyermekápolási szabadság ideje alatt folyósított juttatás esetében is törölné a 10 százalékos adót.
A felsőház munkaügyi bizottságának elnöke, Ion Rotaru szerint azért kellett egy héttel elhalasztani a sürgősségi rendelet megvitatását, hogy az illetékes minisztériumok tudják elküldeni az álláspontjukat a javasolt módosításokkal kapcsolatban. "A kormány, a minisztérium és a törvényhozók álláspontját szem előtt tartva fogunk majd szavazni" - tette hozzá Rotaru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában