Tüntetés

2024.02.07. 15:35

A választások összevonása ellen tiltakozó tüntetéseket szervez az AUR a PSD megyei szervezeteinek székháza előtt

Agerpres

Bírálta szerdai sajtótájékoztatóján a választások összevonását Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke. George Simion bejelentette, hogy a nap folyamán az AUR tüntetéseket szervez a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei szervezeteinek székháza előtt.
Az ellenzéki párt elnöke kifejtette, hogy a választások összevonása káoszhoz vezet majd az országban. Szerinte a PSD azért tenné meg ezt a lépést, mert már nem vezet a felmérésekben. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy 2012-ben éppen Alina Gorghiu jelenlegi igazságügyi miniszter volt egyike azoknak a politikusoknak, akik annak idején alkotmányellenesnek nevezték a helyhatósági és a parlamenti választások összevonását, és meg is támadták az alkotmánybíróságon az erre irányuló törvénymódosítást.
Simion elmondta, hogy a szerdai nap folyamán az AUR a választások összevonása elleni tüntetéseket szervez a PSD megyei szervezeteinek székháza előtt. Értésre adta, hogy a párt szimpatizánsai nem fognak válogatni a tiltakozási módszerekben. 'Ha nincs alkotmányunk, törvényeink sincsenek, és bármi megengedett' - jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában