Ítélet

2024.01.09. 15:10

Vizsgálati fogságban marad Vlad Pascu

Forrás: PRO TV

Agerpres

A konstancai törvényszék keddi döntése szerint előzetes letartóztatásban marad Vlad Pascu, aki drog hatása alatt vezetve halálra gázolt két fiatalt tavaly augusztusban a tengerparti 2 Mai településen.
Az ítélet szerint a törvényszék megalapozatlanságra hivatkozva elutasította Pascu ügyvédjének a mangaliai bíróság 2023. december 28-i ítélete ellen benyújtott fellebbezését, amelyben védence házi őrizetbe helyezését kérte.
A konstancai törvényszék ítélete jogerős.
Vlad Pascu arra hivatkozva kérte a házi őrizetet, hogy tanulni akar az egyetemi felvételire.
Vlad Pascu ellen 2023. október 11-én emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása és pszichoaktív szer hatása alatti járművezetés miatt.
A nyomozati anyag szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves bukaresti fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott 2 Mai bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült. Pascu elhagyta a baleset helyszínét, a hatóságok Vama Veche településen fogták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában