Felmérés

2024.01.26. 15:03

Több mint 250.000 romániai használja a Ghişeul.ro mobiltelefonos alkalmazást

Agerpres

A Ghişeul.ro mobiltelefonos alkalmazást a bevezetése óta eltelt egy évben több mint 250 ezren töltötték le, és több mint 220.000 tranzakciót bonyolítottak le a platformon, összesen egymilliárd lej értékben - derül ki a digitalizálásért felelős hatóság (ADR) pénteken közzétett adataiból.
'A Ghişeul.ro az első olyan alkalmazás, amellyel a román állam bebizonyította, hogy a rendszerek összekapcsolása megvalósítható, és figyelünk a polgárokra. Ez a digitális platform most időt és energiát takarít meg mind az állampolgárok, mind a közigazgatás számára' - idézi Dragoş-Cristian Vlad ADR-elnököt a hatóság közleménye.
A lakosságnak 2023. január 26-a óta áll rendelkezésére az adók és illetékek kifizetésére a Ghişeul.ro mobiltelefonos alkalmazás, amely az App Store-ból (Apple) és a Google Play Store-ból tölthető le.

A hatóság közleménye emlékeztet, hogy a Ghişeul.ro digitális platformon keresztül egyszerűen és gyorsan kifizethetők az adók és illetékek, az okmánybélyeg, az útlevél, jogosítvány, gépkocsi-törzskönyv, rendszámtábla, személyazonossági kiállításának díja, valamint a kötelező lakásbiztosítás díja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában