Határőrség

2024.01.15. 12:01

Nagylak: 26 bevándorló próbált haszonjárművek rakterében elrejtőzve Magyarországra jutni

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Az elmúlt 24 órában 26 bevándorlót találtak a határrendészek a két nagylaki határátkelőnél egy furgonban és egy kistehergépkocsi rakterében elrejtőzve, akik törvénytelen módon próbáltak meg átjutni Magyarországra. A két haszonjármű egyikét egy román, a másikat egy cseh állampolgárságú sofőr vezette, és a fuvarlevelek szerint gépkocsi-alkatrészeket és polisztirollapokat szállítottak spanyolországi és csehországi cégeknek. A járművek átvizsgálásakor az egyikből 18, a másikból nyolc potyautas került elő. Személyazonosságuk vizsgálatakor kiderült, hogy bangladesi, indiai, szíriai, iraki, nepáli, egyiptomi és pakisztáni állampolgárok, többségük törvényes úton érkezett Romániába. A sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

A határrendészet hétfői tájékoztatásából kiderült az is, hogy körülbelül 183.200 román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát vasárnap a be- és kilépőoldalon. A belépőoldalon 75.019 személy jelentkezett ellenőrzésre, köztük 6893 ukrán állampolgár. 2022. február 10-e óta 7.119.733 ukrán állampolgár érkezett Romániába. Az elmúlt 24 órában 26 törvényszegést állapítottak meg a határrendészek, ebből 13 bűncselekmény, 13 szabálysértés volt. A hatóságok 9745 lejre róttak ki bírságokat, és 212.200 lej értékben koboztak el javakat. Vasárnap 15 külföldi állampolgárt nem engedtek be az országba, mert nem tettek eleget a belépési feltételeknek, 11 román állampolgárt pedig a törvényi előírásokra hivatkozva, különböző okokból nem engedtek ki Romániából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában