Figyelem!

2024.01.04. 12:40

Másodfokú árvízkészültség van érvényben péntek délig Szatmár, Máramaros és Beszterce-Naszód megye több folyóján

Illusztráció

Agerpres

Másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) Szatmár, Máramaros és Beszterce-Naszód megye több folyójára.
A hidrológusok közlése szerint péntek délig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Túr (Szatmár megye), Lápos (Máramaros megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye).
Ugyanakkor péntek éjfélig elsőfokú árvízkészültség van érvényben a Tisza, Visó, Iza, Lápos Máramaros megyei, a Túr Szatmár megyei és a Nagy-Szamos Beszterce-Naszód megyei szakaszán.
Szintén elsőfokú árvízriasztás van érvényben péntek délig a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér megye), Temes (Krassó-Szörény és Temes megye).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában