Tiltakozás

2024.01.09. 14:20

Japánsztrájkba kezdtek hat megye tanulói az ingyenes iskolai szállítást követelve

Forrás: radioconstanta.ro

Agerpres

Konstanca, Vâlcea, Ilfov-Bukarest, Bákó, Máramaros és Temes megyei tanulók szervezeteinek képviselői kezdtek japánsztrájkba kedden, mert szerintük a 2023. december 29-én életbe lépett 1337-es kormányhatározat ellehetetleníti a tanulók ingyenes iskolai szállítását.
Közleményük szerint a hat megye több gimnáziumában fehér karszalagot viselve fejezik ki tiltakozásukat a tanulók amiatt, hogy a tanügyminisztérium 'csúfot űz' a tanulókból és a közlekedési cégekből.
A diákok hétfőn a tanügyminisztérium előtt tüntettek, ingyenes szállítást követelve. Beszámolójuk szerint Ligia Deca tanügyminiszter azt nyilatkozta, hogy nem vonja vissza az ingyenes iskolai szállítást akadályozó 1337-es kormányhatározatot. 'A tanulók egyesületei ennek következtében japánsztrájkba kezdenek és bíróságon támadják meg a szóban forgó határozatot. Követeljük Ligia Deca azonnali lemondását! Szállítást vagy lemondást' - idézi a tanulószervezetek képviselőit a közlemény, amely arra biztatja a tanulókat, hogy akiket a kormányhatározat megfoszt az ingyenes szállítás lehetőségétől, vagy akik szolidárisak az érintettekkel, azok viseljenek fehér szalagot ezen a héten a karjukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában