Sztrájk

2024.01.29. 13:35

FNSA: Teljesültek a sztrájk kirobbantásának feltételei a helyi közigazgatásban

Agerpres

A Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FNSA) hétfői bejelentése szerint 'maradéktalanul' teljesülnek a sztrájk meghirdetésének 'de facto és de jure' feltételei.
Az érdekvédelmi szövetség közleményében rámutat, mivel a kormány nem hajlandó biztosítani a 2017/153-as bértörvényben foglaltaknak megfelelő fizetést a helyi közigazgatásban dolgozóknak, azok kirobbanthatják a sztrájkot, és erről a kabinetet is értesítették a kormányfőnek január 25-én küldött átiratban.
A FNSA tárgyalásokat sürgetett a kabinettel a helyi közigazgatásban és bizonyos központi intézményekben dolgozók követeléseinek azonnali megoldására.
'Amennyiben ez nem történik meg, reális esély van arra, hogy a 2024-es választási évet számos sztrájk zavarja meg, amelyekben a helyi közigazgatási alkalmazottak és a választások szervezésében és lebonyolításában illetékes intézmények alkalmazottai vesznek részt' - idézi a közlemény Bogdan Şchiop FNSA-elnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában