Szavazás

2024.01.30. 08:13

Drulă: Elena Lasconi elhalasztotta volna az Egyesült Jobboldal Szövetség létrehozását, de nagy többséggel leszavazták

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă hétfő este kijelentette, hogy Elena Lasconi câmpulungi polgármester az Egyesült Jobboldal Szövetség létrehozásának elhalasztását javasolta, de ezt a párt döntéshozó testülete 95 százalékos többséggel leszavazta.
A B1Tv-nek nyilatkozó politikust Elena Lasconi és Vlad Gheorghe európai parlamenti képviselő bírálatairól kérdezték, akik az USR belső demokráciáját hiányolták a pártszövetség létrehozásáról szóló döntés után.
Drulă erre úgy reagált: minden pártban vannak véleménykülönbségek és viták. Emlékeztetett: éppen Elena Lasconi nyilatkozta azt egy nappal korábban a B1Tv-ben, hogy 'az USR-ben demokrácia van'. Megjegyezte: a câmpulungi polgármester azt javasolta, hogy halasszák el egy hónappal az Egyesült Jobboldal Szövetség létrehozását, de ezt a párt politikai bizottsága 95 százalékos többséggel elutasította. 'Ez egyértelmű szavazattöbbség volt' - tette hozzá.
A jobboldali szövetség létrehozásáról Drulă kifejtette: a politikai érettség jele, amikor a pártok 'tudják, hogyan kell építkezni' a nagyobb célok eléréséért, és félre tudják tenni ezek érdekében a nézetkülönbségeiket. 'Az USR-ben nagy a támogatottsága annak az elképzelésnek, hogy valódi megoldásokat kínáljunk Románia kormányzására, hogy megcélozzuk Románia elnöki tisztségét, hogy merjünk nagyot álmodni' - fogalmazott a politikus.
Az USR vasárnap jelentette be, hogy a párt politikai bizottsága megszavazta az Egyesült Jobboldal Szövetség létrehozását a Népi Mozgalom Pártjával (PMP) és a Jobboldal Erejével. A három alakulat aznap ismertette közös jelöltlistáját az európai parlamenti választásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában