Büdzsé

2024.01.26. 14:57

Ciolacut "bosszantotta", hogy nem tudott a gazdák tiltakozásáról, mivel követeléseik zöme már szerepelt a költségvetésben

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken kijelentette, 'bosszantotta', hogy nem értesült idejében a gazdák tervezett tiltakozásairól, mert számos követelésük már szerepelt a költségvetésben.
Ciolacu Nagybányán látogatott meg egy állatfarmot, ott kérdezték újságírók a gazdák követeléseiről.
Arra a kérdésre, hogy milyen keretből fogják biztosítani a gazdák támogatását, a kormányfő azt felelte, hogy egyrészt állami, másrészt uniós alapokból.
Kifejtette, minden európai programot jóváhagytak már, ezért 'bosszantotta', hogy nem tudott idejekorán a gazdák terveiről, hiszen az általuk megfogalmazott követelések zömére már megvolt a költségvetési keret, csak a gyakorlatba ültetésükre vonatkozó jogszabályokat kellett még elfogadni. 'Mostanra mindent tisztáztunk, mindannyian sokat tanultunk' - tette hozzá Ciolacu.
A kormányfőt Florin Barbu mezőgazdasági miniszter is elkísérte Nagybányára. Barbu kijelentette, az utóbbi 30 évben először történik meg, hogy a mezőgazdasági minisztérium költségvetése eléri a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékát, ráadásul több típusú támogatás is elérhető a gazdák számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában