Tüntetés

2024.01.10. 14:33

Barbu: A fuvarozói és a gazdaszervezetek elhatárolódtak a fuvarozók szerdai spontán tiltakozó akciójától

Forrás: Agerpres

Agerpres

A fuvarozói és a gazdaszervezetek elhatárolódtak a fuvarozók szerdai spontán tiltakozó akciójától, amelyhez több gazda is csatlakozott - nyilatkozta az AGERPRES-nek Florin Barbu mezőgazdasági miniszter.
A fuvarozók forgalomlassítással tiltakoznak, elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) drágulása és az adóemelések miatt.
Florin Barbu elmondta, a tiltakozók problémáinak megoldásában nem a mezőgazdasági minisztérium az illetékes. Ennek ellenére nyitott a tárgyalásokra, és már felvette a kapcsolatot a szállításügyi és a belügyminisztériummal.
A tárcavezető azt üzente a tiltakozóknak, hogy várja a szervezeteik követeléseit, és a jövő héten megbeszélést tart a minisztériumban a vezetőikkel.
Barbu elmondta, hogy idén nem csökkennek a gazdatámogatások, a gázolaj jövedéki adóját továbbra is fedezni fogja a mezőgazdasági minisztérium. Hozzátette, hogy jövő héten a gazdaszervezetek képviselőivel is leül tárgyalni a 2024-es mezőgazdasági évről.
A fuvarozók szerdai spontán tiltakozásáról megjegyezte: az akció hátterében egy politikai párt áll, amelyik az elmúlt három évben semmit sem tett a parlamentben a hazai mezőgazdaságért és a termelőkért.
A mezőgazdasági minisztérium korábbi közleménye szerint Florin Barbu január 15-ére, hétfőre az intézmény székhelyére hívta a gazdák, a feldolgozók és kiskereskedők összes szervezetének képviselőit megvitatni az ágazat idei támogatásával kapcsolatos kérdéseket. A tárcavezető arra kérte a szervezeteket, hogy péntekig küldjék el a követeléslistájukat a miniszter kabinetjének.
A nagyobb gazdaszervezetek képviselői az AGERPRES-nek azt nyilatkozták, nincs közük ahhoz a szerdai spontán tiltakozáshoz, amelyre online toborozták a résztvevőket a szervezők, de megerősítették, hogy tagjaik közül többen részt vesznek a megmozduláson. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában