Egészségügy

2024.01.30. 17:22

Az egészségügyi minisztérium szerint az elmúlt három hónapban 11 maláriás esetet jegyeztek Romániában

Agerpres

Az elmúlt három hónapban 11 maláriás esetet regisztráltak Romániában, a román állampolgárok mindegyike valamelyik afrikai országban járt megfertőződése előtt - tájékoztatott kedden az egészségügyi minisztérium.
A tárca szerint négy-négy esetet regisztráltak tavaly novemberben és decemberben, hármat pedig idén januárban, haláleset eddig nem történt.

Az egészségügyi minisztérium azt tanácsolja a trópusi vidékekre készülőknek, hogy utazás előtt tájékozódjanak a malária elleni védekezés lehetőségeiről, és ha a helyzet megköveteli, vegyenek igénybe profilaktikus kezelést (malária elleni gyógyszerek). A szakemberek szerint a szúnyogcsípések ellen is védekezni kell, mivel a malária a maláriaszúnyog (Anopheles) nőstényének csípése által terjed.
A bukaresti Victor Babeş járványkórház korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt hónap során az intézményben négy maláriás személyt kezeltek, mind a négy román állampolgár Zanzibárban járt megbetegedése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában