Béregyenlőtlenségek

2024.01.05. 10:58

A múzeumi dolgozók méltánytalan bérezésének korrigálását ígéri Raluca Turcan

Viceprim-ministrul Raluca Turcan participa la lansarea oficiala a programului guvernamental ''Initiativa pentru Valea Jiului'' care are ca scop dezvoltarea proiectelor si strategiilor pe termen lung, ca raspuns la provocarile sociale si de mediu cu care se confrunta aceste regiuni, la Palatul Victoria din Bucuresti, miercuri, 8 ianuarie 2020. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Agerpres

Raluca Turcan kulturális miniszter pénteken a Facebook-oldalán bejelentette, hogy megállapodott a Kulturális és Sajtószakszervezetek Országos Szövetségével a múzeumi dolgozók béregyenlőtlenségéinek megszüntetéséről.

Bejegyzése szerint a tárcavezető moratóriumot írt alá szakszervezetek képviselőivel arról, hogy február elsejéig megoldást talál a kormány a múzeumi alkalmazottak helyzetére. A tárgyalásokat a jövő héten folytatják.

'Ahogyan az elmúlt hónapokban sikerült a kulturális ágazatban dolgozó más szakemberek méltánytalan bérezését korrigálni, sőt január 1-jétől jelentős béremelést elérni, úgy megpróbáljuk korrigálni ezt a méltánytalanságot is' - írta Turcan.

A Kulturális és Sajtószakszervezetek Országos Szövetsége a napokban tiltakozott a 2023. december 28-i sürgősségi kormányrendelet egyes előírásai miatt. Ezeknek megfelelően ugyanis január elsejétől az oktatási rendszerben a múzeumi pályakezdők fizetése magasabbak lesz, mint a nagy hagyományokkal rendelkező romániai múzeumok elismert szakembereié. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában