Prioritás

2024.01.27. 16:59

A drogkereskedelem és -fogyasztás elleni küzdelemről szóló törvénytervezetek elfogadását sürgeti az igazságügyi miniszter

Forrás: Facebook/Alina Gorghiu

Agerpres

A kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás elleni küzdelemről szóló törvénytervezetek elfogadását sürgette szombaton Alina Gorghiu igazságügyi miniszter.
Piteşti-i sajtótájékoztatóján a tárcavezető elmondta, hogy továbbra is prioritásnak tartja a parlamentbe korábban beterjesztett három jogszabályjavaslat elfogadását.
'Társadalmunkat nem fogják megkímélni (...) a drogok, a kábítószer-kereskedelem, a fogyasztás elterjedése a fiatalok körében. Igazságügyi miniszterként a parlamenti kollégáim bölcsességére apellálok. Választási évben vagyunk, a parlamenti munka valószínűleg nem lesz folyamatos, ezért úgy gondolom, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel kell kezelnünk a három tervezet sürgősségi eljárással történő elfogadását' - nyilatkozta Alina Gorghiu.
A miniszter emlékeztetett, hogy a kábítószer-kereskedők nyilvántartásának létrehozásáról szóló törvénytervezet, a regionális drogrehabilitációs központok létrehozásáról szóló törvénytervezet, illetve a Május 2.-törvény néven ismert jogszabályjavaslat elfogadását sürgeti. Az utóbbi előírja, hogy a kábítószer-kereskedők nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában