IGI

2024.01.22. 16:51

A bevándorlási főfelügyelőség 32 külföldit toloncolt ki az országból a hétvégén

Illusztráció

Agerpres

Az elmúlt három nap a bevándorlási főfelügyelőség (IGI) munkatársai 32 külföldi állampolgárt toloncoltak ki őrizet alatt az országból.
Az IGI hétfői közleménye szerint bangladesi, pakisztáni és egyiptomi férfiakról van szó, akik az aradi menekültközpontban voltak elhelyezve. A külföldi állampolgárokat, akik közül 24-en Bangladesből, hatan Pakisztánból és ketten Egyiptomból érkeztek Romániába, a román államhatárig kísérték el őrizet alatt.
Január 19-e és 21-e között a bevándorlási felügyelőség munkatársai 524 munkavállalási engedélyre vonatkozó kérelmet regisztráltak. Ugyanebben az időszakban 331 ilyen kérelmet hagytak jóvá, 39-et pedig elutasítottak
A jelzett periódusban 497 ideiglenes tartózkodási engedélyt bocsátottak ki külföldi állampolgároknak a román hatóságok, és 627 kérést iktattak a tartózkodási engedély meghosszabbítására.
Az IGI szerint ugyanakkor 98 tartózkodási engedélyt bocsátottak ki az átmeneti védelemben részesülő külföldi állampolgárok részére. A rendőrökkel és határrendőrökkel együttműködve a jelzett időszakban öt külföldit azonosítottak, akik törvénytelenül tartózkodtak az ország területén.
Az IGI munkatársai ugyanakkor 41 ellenőrzést végeztek a három nap alatt, és a tapasztalt szabálytalanságok miatt 13 bírságot róttak ki összesen 45.100 lej értékben - olvasható még a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában