Bántalmazás

2023.12.18. 17:26

Vizsgálati fogságba kerültek a 2 éves gyermeküket bántalmazó nagykárolyi szülők

Agerpres

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték hétfőn a nagykárolyi házaspárt, akik németországi tartózkodásuk alatt többször bántalmazták 2 éves gyermeküket. A kiskorú betört orrát műteni kell - tájékoztatott a nagykárolyi ügyészség.
A nagykárolyi bíróság az ügyészség kérésére helyezte hétfőn előzetes letartóztatásba T.PG.-t és T.A-t, a 2 éves T.C.A. szüleit, akik ellen kiskorúval szembeni rossz bánásmód miatt indítottak büntetőeljárást. A szülők 2023 májusa és decembere között németországi otthonukban többször bántalmazták fizikailag és érzelmileg is 2 éves gyermeküket, súlyosan veszélyeztetve a testi, szellemi és erkölcsi fejlődését.
Az ügyészek szerint a gyermeket pofozták, ököllel vagy bottal, kábellel, papuccsal ütlegelték, ragasztószalaggal letapasztották a papírzsebkendővel teletömött száját, és arra kényszerítették, hogy egy utazótáskában üljön, mindezt azért, mert a szülők szerint nem evett rendesen, bepiszkította magát vagy a lakás berendezését, miután belenyúlt a pelenkájába, nem játszott nagyobb, 3 éves testvérével, és nem hallgatott a szüleire.
A kisfiú felügyeletét december 17-én vették át a román hatóságok, amikor szüleivel együtt Romániába érkezett. Az orvosi vizsgálat nyomán kiderült, hogy testén több rendbéli bántalmazás nyomait viseli, ezek egy része 2-5 napon, más része 10-14 napon túl gyógyuló sérülés lehetett. Az orra is be volt törve, emiatt műtétre szorul.
A 2 éves kisfiút és 3 éves bátyját a Szatmár megyei gyermekvédelmi igazgatóság vette gondozásba.
A szülőket vasárnap este vette őrizetbe a Szatmár megyei rendőrség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában