Vizsgálat

2023.12.14. 13:11

Újabb drónmaradványokat találtak Tulcea megye területén

Illusztráció

Agerpres

Újabb drónmaradványokat találtak csütörtökön a védelmi minisztérium képviselői a román-ukrán határ közelében, a Tulcea megyei Grindu település térségében.
A szaktárca tájékoztatása szerint a román hadsereg radarjai lehetséges légtérsértést észleltek csütörtökre virradóra, amikor Oroszország újabb légi támadást intézett a román-ukrán határ közelében levő ukrán kikötői infrastruktúra ellen.
A védelmi és a belügyminisztérium illetékesei az éjszakai terepszemlét követően reggel jelentették, hogy Grindu településtől mintegy 4 kilométerre, egy lakatlan területen egy másfél méter mély krátert azonosítottak, amely az ukrán célpontok elleni támadásban használt drón ellenőrizetlen becsapódása nyomán keletkezhetett. Az ügyben kivizsgálás indult, az illetékes szervek begyűjtik a bizonyítékokat - közölte a minisztérium.
Közleményében a szaktárca ismét elítélte az Oroszország által az ukrán dunai kikötők ellen intézett támadásokat, hangsúlyozva, hogy ezek indokolatlanok és ellentétesek a nemzetközi humanitárius jog szabályaival.
Szeptembertől ez az ötödik alkalom, amikor dróndarabokat találnak Tulcea megye területén, korábban Ceatalchioi és Nufăru községben észleltek ilyen maradványokat - emlékeztetett a védelmi minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában