Parlament

2023.12.20. 10:40

Több mint 20.400 módosító javaslatot nyújtottak be a törvényhozók a 2024-es állami költségvetés tervezetéhez

Agerpres

Elkezdődött szerda délelőtt a parlament két házának együttes ülése, amelyen sor kerül a 2024-es állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés tervezetének cikkelyenkénti vitájára, majd a szavazásra. Korábban a két ház összevont házbizottsága megszabta a felszólalások időtartamát.
A büdzsétervezethez 20.432 módosító javaslatot nyújtottak be a törvényhozók, az összevont házbizottság mintegy 400 percet szabott meg a tervezet megvitatására. Minden cikkelyre, illetve mindegyik módosító javaslatra egy-egy percet szánnak. Minden egyes cikkelyt egyetlen törvényhozó ismertet. A kiszabott idő lejárta után a fennmaradó módosító javaslatokat tömbösítve bocsátják szavazásra minden egyes cikkely esetében.
A társadalombiztosítási költségvetés tervezetének vitájára összesen 15 perc áll rendelkezésre, a kiszabott idő lejárta után a módosító javaslatokat tömbösítve bocsátják szavazásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában