ANOFM

2023.12.14. 18:23

Több mint 200 külföldi állást pályázhatnak meg a román munkavállalók

Agerpres

Európai munkáltatók több mint 200 állást ajánlanak a romániai munkavállalóknak az EURES-portál közvetítésével - tájékoztatott csütörtökön az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökség (ANOFM).
Az ügynökség adatai szerint a 219 munkahely közül a legtöbb, 94, Írországban van, ahol többek között mészárosokat, eladókat, szakácssegédeket keresnek. A sorban Lettország következik 30, Németország 28, Málta 25 kínált állással. Lettországban többek között hegesztőket, Németországban villanyszerelőket, karosszéria-lakatosokat, húsfeldolgozó munkásokat, mechatronikai technikusokat, Máltán esztergályosokat, taxisofőröket keresnek.
Lengyel munkáltatók 19 munkahelyet hirdetnek, irodavezetői, kereskedelmi igazgatói állásokat is kínálnak. Olaszországban 15 egészségügyi asszisztensi állásra lehet jelentkezni, Ausztriában öt, Hollandiában két, Belgiumban egy munkahelyet hirdet a portál.
Az ANOFM szerint a munkaszerződések egy része 6 hónapra szól a meghosszabbítás lehetőségével, más része pedig határozatlan időre.
Ezen állások megpályázásához megfelelő tapasztalat és/vagy képesítés, valamint az adott ország nyelvének vagy az angol nyelvnek az alapszintű/jó ismerete szükséges - tájékoztat még az ügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában