Sztrájk

2023.12.14. 13:56

Tiltakoztak az ügyészségi írnokok

Forrás: grefajudiciara.ro

Agerpres

Tiltakoztak csütörtökön az ügyészségi írnokok, mivel nem kapták meg a bérük teljes összegét.
A korrupcióellenes ügyészség (DNA) írnokai négy órára beszüntették a munkát és az intézmény székháza előtt tüntettek.
Ugyanígy tettek a fővárosi törvényszéki ügyészség és a kerületi ügyészségek írnokai is.
Az ügyészségi írnokok hétfőtől meghatározatlan időre különböző tiltakozó akciókba kezdenek, és ügyfélszolgálati idejüket felére csökkentik - jelentette be néhány nappal ezelőtt országos szakszervezetük, a Dicasterial.
A 2024. évi állami költségvetésről szóló szavazás napján a bíróságokon és ügyészségeken az írnokok 4 órára, 10-től 14 óráig szüneteltetik a munkát, csak a legsürgősebb tennivalókat látják el.
A szakszervezet felszólítja a kormányt, hogy sürgősen biztosítson forrásokat a 2023. november havi, jogerős bírósági határozatokkal elismert és újraszámított bérek maradéktalan kifizetésére.
Követelik ugyanakkor, hogy a 2024-es költségvetés összeállításakor biztosítsák számukra béreik és az őket megillető pótlékok teljes összegének kifizetését, a 2023 áprilisa és októbere között felgyűlt bérhátralékok kiegyenlítését, illetve a 2018 januárja és 2023 márciusa között felgyűlt bérhátralékok kiegyenlítését a 2023-ban született jogerős bírósági határozatok alapján történt bérújraszámítások alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában