Figyelmeztetés!

2023.12.02. 12:36

Másodfokú árvízkészültséget rendeltek el Máramaros és Szatmár megyei folyókra

Illusztráció

Agerpres

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el három Máramaros és Szatmár megyei folyóra. Nyolc megye folyóinak vízgyűjtő medencéjében elsőfokú árvízkészültség van érvényben vasárnapig.
A hidrológusok szerint szombat déltől vasárnap 16 óráig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Túr (Szatmár megye), a Lápos (Máramaros megye) és a Kraszna (Szatmár megye) vízgyűjtő medencéjében.
Ugyanakkor szombat déltől vasárnap éjfélig elsőfokú árvízriasztás érvényes a következő folyószakaszokra: Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár), Kraszna (Szilágy és Szatmár), Ér (Szatmár és Bihar), Berettyó (Szilágy és Bihar), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar), Fekete-Körös (Bihar és Arad), Aranyos (Fehér és Kolozs), Maros (Kolozs és Fehér).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában