Tűz

2023.12.26. 10:48

FRISSÍTVE | Kigyulladt a Ferma Dacilor panzió

Tűz ütött ki a Prahova megyei Tohani településen lévő Ferma Dacilor panzióban. A tűzoltók megtalálták két személy - egy felnőtt és egy gyermek - elszenesedett holttestét. Két sérültet láttak el, további lehetséges áldozatok után kutatnak.

Forrás: ISU Prahova

Agerpres

Frissítés: Két gyermeket és egy fiatalt keresnek még a kedden leégett Ferma Dacilor panziónál - közölte a Prahova megyei prefektus. Virgiliu Nanu szerint "minimális az esélye", hogy élve megtalálják őket. Közben a Prahova megyei törvényszéki ügyészség nyomozást indított az ügyben. Nanu szerint az épület földszintjén egy étterem és "néhány szálláshely", a tetőtérben "hozzávetőlegesen öt szoba" volt. Utóbbiak egyikében keletkezhetett a tűz.
Az épületben egy összejövetelt tartottak 26 személy részvételével. A prefektus szerint az egyik elhunyt férfi a panzió egyik alkalmazottja volt, aki a gyermekeit próbálta kimenteni. A feleségét és egyik gyermekét kórházba szállították.
A prefektus arról is beszámolt, hogy a Prahova megyei turisztikai létesítménynél 2019-ben tartottak ellenőrzést, amelynek nyomán hat büntetést róttak ki, ezek részleteiről azonban nincsenek információi. Egy évvel később újabb ellenőrzést végeztek, de erről sem tudott részletekkel szolgálni.
A tragédia helyszínén pszichológusok nyújtanak támogatást az áldozatok hozzátartozóinak. Az öt elhunytat nehéz azonosítani - mondta még a prefektus.

Frissítés: A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség kedd déli tájékoztatása szerint sikerült eloltani a lángokat a reggeli órákban kigyulladt Ferma Dacilor panziónál. A tűz lehetséges további áldozatait még keresik a katasztrófavédelem munkatársai. Eddig öt személy (négy felnőtt és egy gyerek) elszenesedett holttestét találták meg. Két személyt égési sérülésekkel szállítottak kórházba.
A ploieşti-i megyei sürgősségi kórház orvos-igazgatója, Andrei Ilinca az AGERPRES-nek elmondta, hogy az egyik sérült egy 47 éves nő. Testfelületének 5 százaléka égett meg, és a plasztikai sebészeti osztályon kezelik. A másik sérült egy 16 éves fiú, aki testfelületének 8 százaléka égett meg, és egy bukaresti kórházba szállították.

...

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a panzió épületegyüttese több mint 1000 négyzetméteres felületen lángokban áll. Két személy égési sérüléseket szenvedett az arcán és karjain, sérüléseiket ellátták, mindketten eszméletüknél vannak. A tűzoltók felderítő csapatokat alkotva kezdtek el kutatni további lehetséges áldozatok után. Előbb egy gyermek, majd egy felnőtt elszenesedett holttestét találták meg.
A Ferma Dacilor panzió és vendéglő a Gura Vadului községhez tartozó Tohani faluban. Prahova megye prefektusa, Virgiliu Nanu azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy egy földszintből és manzárdból álló épületről van szó, és nem tudnak semmit a manzárdon lévő emberekről. Jelenleg két gyermeket és négy felnőttet keresnek. A hatóságok vörös jelzésű beavatkozási kódot rendeltek el, tíz tűzoltókocsival oltják a tüzet.

A délelőtt folyamán még egy elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók a Ferma Dacilor panzióban, az áldozatok száma ezzel háromra emelkedett. A Prahova megyei katasztrófavédelem szerint egy felnőttről van szó. A Ferma Dacilor panzióban 22 személy szállt meg. Tizenketten kimenekültek, amikor kiütött a tűz, két személyt kisebb égési sérülésekkel kórházba szállítottak.
A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közölte, hogy nincs tűzvédelmi engedélye a Tohani faluban lévő Ferma Dacilor panziónak, ahol kedd reggel halálos áldozatokat követelő tűz ütött ki.
A tűzoltók jelenleg is tíz tűzoltóautóval próbálják eloltani a lángokat. Három holttestet találtak, egyik egy gyermeké. A felderítő csapatok további áldozatokat keresnek.
A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint 2019-ben végeztek ellenőrzést a panziónál, akkor hat szabálytalanságot találtak, ezek közül egyet még az ellenőrzés során orvosoltak. A hatóságok akkor hat figyelmeztetést adtak ki az észlelt szabálytalanságok miatt.
A Prahova megyei ISU hozzáteszi, az ellenőrzés idején nem bocsátották az ellenőrök rendelkezésére az üzembe helyezés időpontját bemutató dokumentumokat, amelyekből következtetni lehetett volna a tűzvédelmi engedély beszerzésének szükségszerűségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában