ANPC

2023.12.20. 13:35

Két hét alatt 7,7 millió lejre büntetett a fogyasztóvédelem téli parancsnoksága

Agerpres

Az elmúlt két hétben mintegy 7,7 millió lejre szabott ki bírságot az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) téli üdülőtelepeket ellenőrző parancsnoksága.
Az ANPC szerdai közleménye szerint a téli parancsnokság december 5-től jövő év január 10-ig Bukovinában, Brassó, Szeben, Máramaros megyében, a Prahova völgyében, Félixfürdőn és Herkülesfürdőn végez ellenőrzéseket.
December 19-ig 1273 gazdasági társaságnál vizsgálódtak, és az 587 figyelmeztetés mellett 1350 bírságot róttak ki, összesen mintegy 7,7 millió lej értékben. Emellett véglegesen leállították 375.000 lej értékű termék forgalmazását és elrendelték 121 cég tevékenységének felfüggesztését az észlelt hiányosságok orvoslásáig. Több cég - főleg éttermek - esetében javaslatot tettek az ideiglenes bezárásra (legfeljebb 12 hónapig), egy étterem esetében pedig a végleges bezárást javasolták.
Az ellenőrök által leggyakrabban észlelt rendellenességek a következők voltak: azonosító nélküli élelmiszertermékek használata, lejárt minőségmegőrzési idejű termékek használata, rossz higiéniai körülmények, az allergének, az összetevők vagy az adalékanyagok feltüntetésének elmulasztása az étlapokon, a termékeknek közvetlenül a padlón való tárolása, az árak megfelelő feltüntetésének elmulasztása, az úszómedence-, szaunahasználat szabályainak hiánya stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában