Tiltakozás

2023.12.27. 12:00

Japán sztrájkot tartanak a pénzügyminisztérium és alárendelt intézményeinek alkalmazottai

Forrás: Facebook/SNFP

Agerpres

Japán sztrájkba lépett szerdán a pénzügyminisztérium és alárendelt intézményeinek több ezer alkalmazottja tiltakozásul amiatt, hogy januártól nem nő 5 százalékkal az alapbérük - nyilatkozta az AGERPRES-nek a Meridian Országos Szakszervezeti Szövetség elnöke.
Voinea Negoiţă elmondta, a tiltakozás más, esetleg radikálisabb formáiról a szakszervezeti tagság dönt a későbbiekben, a kormány döntésének függvényében. "Ma arra a problémára hívjuk fel a figyelmet, hogy a többi közalkalmazottól eltérően az alapbérünk nem emelkedik 5 százalékkal" - magyarázta.
A szakszervezeti vezető közlése szerint a Meridian összes tagja japán sztrájkot tart szerdán az egész országban. A tiltakozásuk csak egy napot tart.
A pénzügyminisztérium és a minisztériumnak alárendelt intézmények alkalmazottai a múlt héten japán sztrájkot helyeztek kilátásba december 27-ére, mert a kormány más közalkalmazotti kategóriáktól eltérően januártól nem emelné meg az alapbérüket.
A japán sztrájk idején a pénzügyminisztérium, az adóhatóság, a vámhatóság és az állami kincstárak alkalmazottai fehér karszalagot viselnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában