Részletek

2023.12.06. 21:20

Források: A PNL vezetői megbeszélést tartottak a 2024-es állami költségvetésről;

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetői megbeszélést tartottak a 2024-es állami költségvetésről, és úgy határoztak, hogy támogatják a pedagógusok fizetésének 20 százalékos, a tanügyminisztérium büdzséjének 57 százalékos, a fejlesztési tárca büdzséjének 60 százalékos emelését - nyilatkozták szerdán az AGERPRES-nek liberális források.
Az említett források szerint a kedd este tartott megbeszélésen Nicolae Ciucă pártelnök, Marcel Boloş pénzügyminiszter, Ligia Deca tanügyminiszter és az alakulat pénzügyi szakértői vettek részt.
A liberálisok számításai szerint az oktatási tárca büdzséjének növekedése jövőre 'összességében rekord mértékű', 57 százalékos lenne. A pénz legnagyobb részét az oktatás minőségének javítását célzó beruházásokra fordítanák.
A források szerint ugyanakkor a fejlesztési tárca költségvetésének mintegy 60 százalékos emelését fogja támogatni a PNL a büdzsétárgyalásokon.
A PNL javaslatai szerint a szállítási minisztérium és a környezetvédelmi tárca is 'jelentős alapokat kell hogy kapjon jövőre Románia korszerűsítésére' - mondták még a források.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában